Stel jezelf open voor een nieuwe zienswijze
Welkom   |  Over mij   |   Foto album   |   Agenda   |   Activiteiten   |   Cursistenwerk   |  LinXtra's   |  Contact    

Jolanda Köhler  
Serpentijn en de tandhamer hebben mijn absolute voorkeur. Deze steensoort brengt mij nog zoveel verrassingen dat ik daar nog lang mee voort kan. De sculpturen die ik maak zijn geen vooraf opgezette schetsen of tekeningen. Door de ruwe steen te volgen ontstaat op een intuïtieve manier het uiteindelijke beeld, in beeldhouwtermen taille direct genoemd. De vorm ligt al besloten in de ruwe steen; "het is de kunst om de steen, beeld te laten worden". Soms kan ik ook de zachtheid van steatiet en albast niet weerstaan en maak ik een zijsprongetje.

Intuïtie 
Alice Musarara inspireerde mij om mijn eigen intuïtie en creatieve talenten verder te ontwikkelen. Mijn beelden verraden meestal mijn innerlijke staat; de dingen die mij op dat moment bezig houden. Het zijn vaak metaforen die ik dan weer gebruik bij mijn andere activiteiten. 

Ontwikkeling 
Regelmatig volg ik privé-lessen, cursussen en workshops om nieuwe inspiratie op te doen en ook om mijn inzicht en kennis te vergroten en mijn technieken te verfijnen. Ik volgde o.a. lessen en workshops aan de Vrije Academie voor Beelden Kunst in Rotterdam en de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Het contact en werken met collega beeldhouwers vind ik erg belangrijk zodat er uitwisseling en feedback plaatsvindt.

Docent
Kinderen en volwassenen kennis laten maken in het bewerken van speksteen en serpentijn verrast mij steeds weer. Er worden zulke fantastische dingen gemaakt. Ik werk mee aan 2 projecten van Stichting ToBe in het kader van kunstbeleving voor leerlingen van speciaal onderwijs, het basisonderwijs en voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming in het voortgezet onderwijs.

De boodschap
Stel jezelf open voor een nieuwe zienswijze. 


Oorsprong
Als passie kies ik beeldhouwen.
Als beroep opleidings-/loopbaanadviseur en trainer communicatieve vaardigheden. Als vorm te combineren in creatieve loopbaanbegeleiding - inspirerend en ander inzichten.

 

Webdesign: DaaniraK